Nova usluga Prenesi i upotreba biometrije

Nova usluga Prenesi i upotreba biometrije

Poštovani,

sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da su u novoj verziji mobilne aplikacije ALTA banke dostupne nove funkcionalnosti i to usluga „Prenesi“ i upotreba biometrije (otiska prsta/prepoznavanja lica) prilikom logovanja u aplikaciju, autorizacije plaćanja ili konverzije u menjačnici.

Usluga „Prenesi“ Vam pruža mogućnost prenosa sredstava na račun druge osobe, koristeći broj telefona te osobe iz Vaše kontakt liste, odnosno ručnim unosom broja telefona, ukoliko isti nemate sačuvan u Vašoj listi kontakata.

Ukoliko želite da novac primate na ovaj način, potrebno je da se registrujete za uslugu „Prenesi“. Isto možete uraditi u mBanking aplikaciji, u okviru Podešavanja, opcija Podešavanja Prenesi, gde možete povezati svoj broj mobilnog telefona za Vaš tekući dinarski račun.

Broj mobilnog telefona koji je ponuđen za registraciju je Vaš prijavljen broj mobilnog telefona u Banci, te ukoliko koristite drugi broj telefona, potrebno je da prijavite izmenu u najbližoj ekspozituri ALTA banke.

Registracija za prijem novca preko usluge ,,Prenesi’’ je besplatna, a nalozi se realizuju kao instant plaćanja i za iste se naplaćuje naknada u skladu sa tarifnikom.

Korišćenjem biometrije (otisak prsta/prepoznavanje lica)

Da biste koristili biometriju, neophodno je da u istu imate registrovanu na svom mobilnom uređaju, a zatim u okviru Podešavanja u Vašoj mBanking aplikaciji, u opciji Podesi Biometriju, možete aktivirati istu, klikom na dugme „Koristi biometriju“ i „Aktivacija autorizacije biometrijom“.

Ukoliko prilikom logovanja, više uzastopnih puta dođe do neuspešnog očitavanja biometrije (skeniranja lica ili otiska prsta), opcija biometrije će biti privreno onemogućena, ali ćete i dalje imati mogućnost prijave/autorizacije unosom PIN-a.

U svakom momentu se možete prijaviti i PIN-om ukoliko izaberete opciju Unesi PINOvaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj, i za potrebe remarketinga. Informacije o korišćenju web-sajta delimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na internet prezentaciji Banke.