Utorak, 05/10/2021

Beograd, 05.10.2021. – Poštovani, obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja elektronske pošte koju navodno šalje ALTA banka a.d. Beograd. Radi se o zloupotrebi imena ALTA banke, gde se građani obaveštavaju o navodnom izvršenom plaćanju prema inostranstvu, kako bi primaoce poruke naveli da otvore maliciozni prilog u prevarnoj poruci.

Prevarna poruka se može prepoznati na osnovu sledećih karakteristika:

  • Naslov poruke je SWIFT;
  • Pošiljalac poruke je sa domena altbanka.com, a ne sa zvaničnog domena altabanka.rs;
  • Prilog u poruci je naznačen kao pdf.zip tip fajla.

 

Prevarna poruka je poslata i na primaoce koji nisu klijenti ALTA banke, a u slučaju da ste primili sličnu poruku, preporučujemo Vam da prilog ne otvarate i da je bespovratno obrišete (iz Inbox i Deleted items foldera) imajući u vidu da je prilog virus.

Banka je preduzela sve neophodne mere kako bi pomogla primaocima ovakve poruke i zaštitila se od svih vrsta zloupotreba.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj, i za potrebe remarketinga. Informacije o korišćenju web-sajta delimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na internet prezentaciji Banke.