Platni računi za prijem zarada/penzija

Vaše finansije u sigurnim rukama

Saznajte više

Dinarski kredit sa fiksnom kamatnom stopom

Kada dobroj ideji malo fali

Saznajte više

Stabilna, sigurna i jaka!
Vaša ALTA banka

Dobro došli
u ALTA Banku

ALTA Banka

Spoj iskustva, modernog pristupa i inovativnih rešenja, uz potpunu posvećenost klijentima, čini nas jedinstvenim finansijskim partnerom.

U ALTA Banci Vaš uspeh je naš cilj!

Kredit za refinansiranje
Za korak bliži cilju

Sada možete refinansirati svoje obaveze uz mogućnost dodatnog keša!
Dečja štednja

Kada je važan svaki dinar

 

Želimo najboje za našu decu i zato na vreme planiramo njihovu budućnost!

Auto krediti
Za novog mezimca na 4 točka

Našli ste auto svojih snova? Ne dozvolite da ga vozi neko drugi!

Kako možemo da Vam pomognemo?

Stanovništvo

Privreda

{{pluginSettings.generalSettings.writing.no_results}}
of {{actionSettings.pagesCount}}

OBAVEŠTENJE O UNAPREĐENJU SERVISA ELEKTRONSKOG I MOBILNOG BANKARSTVA

Zadovoljstvo nam je da Vas, kao korisnika elektronskih servisa ALTA banke a.d. Beograd, obavestimo da je Banka unapredila aplikaciju elektronskog i mobilnog bankarstva, i ista će Vam biti dostupna od 19.09.2021. godine. Elektronski servisi plaćanja omogućiće Vam da u bilo koje vreme, brzo, jednostavno i bezbedno pristupite Vašim računima sprovodeći željene transakcije bez obzira na to gde se nalazite.

Pored značajne izmene vizuelnog identiteta, najveće unapređenje aplikacije mobilnog bankarstva predstavlja uvođenje funkcionalnosti plaćanja roba i usluga na prodajnim mestima trgovaca, i plaćanja računa putem pametnih telefona skeniranjem IPS QR koda. Ako ste korisnik pametnog telefona, sa unapređenom verzijom mobilnog bankarstva moći ćete da na dva nova načina izvršite plaćanje robe i usluga:

  • IPS Skeniraj – prinošenjem svog mobilnog telefona i skeniranjem generisanog IPS QR koda na POS terminalu trgovca i uz unošenje PIN koda;
  • IPS Pokaži – generisanjem sopstvenog IPS QR koda nakon unosa svog PIN koda, koji skenira trgovac.

Aplikacija elektronskog bankarstva će Vam omogućiti da je samostalno prilagodite svojim potrebama, da personalizujete nazive pojedinih računa u svom vlasništvu i računa po kojima ste ovlašćeni i kojima ćete imati pristup, da izvršite uvid u svoje kredite i depozite koje imate kod Banke, kao i da pristupite izvodima po tekućim računima.

Naknade za pružanje usluga izvršenih platnih transakcija putem elektronskih servisa ostaće nepromenjene.

Unapređeni servisi odlikovaće se povećanom sigurnošću, modernim dizajnom, a uvođenjem novih funkcionalnosti  obezbeđujemo Vam efikasnije korišćenje usluga elektronskog servisa.

Da biste koristilli navedene mogućnosti, Banka će Vam dostaviti nova korisnička imena i lozinke.

Kako biste na što jednostavniji način postali korisnik novih funkcionalnosti, postojeći elektronski servisi biće Vam na raspolaganju i naredna dva meseca, a o svim potrebnim koracima ovog procesa možete se informisati u Korisničkom uputstvu.

Za evetualna dodatna pitanja možete se obratiti Kontakt centru Banke na broj telefona 011 22 05 500 ili putem elektronske pošte na adresu: info@altabanka.rs.

ALTA banka će i u narednom periodu nastaviti sa daljim unapređenjem proizvoda i usluga u nastojanju da bude Vaš pouzdan i snažan partner.

Srdačno,

ALTA banka a.d. Beograd

Kursna lista

Pregled referentnih kamatnih stopa

04.10.2023

Objašnjenje pojmova:

BELIBOR (Belgrade Interbank Offered Rate) – referentna kamatna stopa po kojoj vodeće banke pozajmljuju novac – dinare jedna drugoj. Visina BELIBOR-a utiče na obračun kamate na kredite u dinarima, obračunava se za određene vremenske periode do jedne godine.

EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) – referentna kamatna stopa koja se utvrđuje na evropskom međubankarskom tržištu među prvoklasnim bankama. Utvrđuje se dnevno kao prosečna stopa po kojoj reprezentativne banke međusobno daju u zajam neosigurana novčana sredstva.

Referentna kamatna stopa – kamatna stopa prema čijim promenama se upravljaju druge kamatne stope. Na primer: referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije predstavlja polaznu kamatnu stopu, s obzirom da se visina osnovnih kamatnih stopa na novčanom tržištu, odnosno raspon kamatnih stopa, utvrđuje prema visini te kamatne stope. Pored toga, referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije može biti jedna od komponenti u strukturi promenljivih kamatnih stopa za kredite u dinarima (referentna kamatna stopa + marža). S obzirom na to da je referentna kamatna stopa promenljiva kategorija, usklađivanje nominalne kamatne stope s referentnom vrši se u vremenskim intervalima koji su navedeni u ugovoru o kreditu.

Mapa

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj, i za potrebe remarketinga. Informacije o korišćenju web-sajta delimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na internet prezentaciji Banke.