Projektno finansiranje

Finansijska podrška sigurnoj izgradnji

Projektno finansiranje
Finansijska podrška sigurnoj izgradnji

Krediti za projektno finansiranje se odobravaju investitorima i odgovornim izvođačima radova koji, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, učestvuju u realizaciji stambeno-poslovnih objekata.

Projektno finansiranje je sistem finansiranja pri kom vlasnik projekta osniva novo preduzeće, odnosno SPV (Special Purpose Vehicle) koje bi bilo nosilac projekta i čija bi jedina delatnost bila isključivo zasnovana na aktivnostima projekta, i u čije ime aplicira za kredit, koristeći ostvarene gotovinske tokove i prihode za otplatu kredita. Imovina preduzeća, između ostalog, postaje sredstvo obezbeđenja kredita.

Model projektnog finansiranja izgradnje stambenih/poslovnih objekata pruža mnoge pogodnosti investitorima, izvođačima radova i budućim kupcima nekretnina:

Projektno finansiranje
Finansijska podrška sigurnoj izgradnji
Iznos kredita U zavisnosti od kreditne sposobnosti klijenta
Valuta Dinarski, bez i sa valutnom klauzulom, devizni
Rok otplate Do 36 meseci
Način otplate Mesečno, kvartalno, polugodišnje/td>
Grejs period Mogućnost ugovaranja grejs perioda od 6 do 12 meseci

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj, i za potrebe remarketinga. Informacije o korišćenju web-sajta delimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na internet prezentaciji Banke.