Humanitarna fondacija „Za dečje srce”

Fondacija „Za dečje srce“ osnovana je 16. decembra 1992. godine, na inicijativu elitnog tima kardiovaskularnog odeljenja Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“. Inicijativa je prihvaćena jer je dečja hirurgija među medicinskim granama koje koriste visoko specijalizovanu i sofisticiranu tehnologiju koja zahteva značajna sredstva, tako da je zbog ograničenih finansijskih resursa, za razvoj ove medicinske grane neophodna dodatna podrška donatora. Među osnivačima Fondacije su, osim tadašnje JUBMES banke, i poslovni partneri i prijatelji Banke – Invest Import i Energoprojekt-Hidroinženjering.

Kao ključni osnivač i među vodećim donatarima, Banka daje punu podršku realizaciji ovog humanog projekta, koji u potpunosti potvrđuje našu trajnu orijentaciju na poštovanje univerzalnih etičkih principa koji su osnov naše korporativne filozofije, odnosno trajnu posvećenost potrebama lokalne zajednice, a posebno brizi o zdravlju najmlađih.

Osnivanjem Fondacije u jednom teškom trenutku za našu zemlju, u trenutku kada je zbog nedostatka lekova i potrošnog materijala kardiohirurški tim prestao da radi a na listi čekanja je ostavljeno oko 400 dece sa urođenim srčanim manama, omogućeno je da se obezbede neophodni uslovi za njihovo dalje lečenje.

Humanitarna fondacija “Za dečje srce”

www.zadecjesrce.rs Saznajte više

Globalni dogovor UN

Zaštita ljudskih i radnih prava; životne sredine i borba protiv korupcije

Saznajte više

Izveštaji o društvenoj odgovornosti

Saznajte više

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio funkcionalnost stranica, prilagodio i analizirao saobraćaj, i za potrebe remarketinga. Informacije o korišćenju web-sajta delimo sa partnerima za društvene mreže, analitiku i oglašavanje. Više o kolačićima pročitajte u Zaštita podataka o ličnosti na internet prezentaciji Banke.